Jy moet doen wat JY moet doen!!

Uncategorized

Hier is ons nou aan die einde van 35 dae en ek kan nie half help om bietjie terug te dink aan die afgelope 5 weke nie. Wat het ek nou eintlik in hierdie tyd gedoen? Ek het verseker elke dag ‘n paar fotos geneem en verslag gelewer op sosiale media. Dalk ‘n paar mense geirriteer, dalk ‘n paar mense gemotiveer, wie weet, maar weet jy, dit het my aan die gang gehou.

Ek is seker daar is ‘n hele paar mense wat sommer baie vinnig ‘n lys gemaak het van goed wat hy/sy vir die volgende 21 dae kan doen toe die nasionale inperking aangekondig is. Ek weet ek het verseker dadelik aan dinge begin dink. Ek sal iets moet doen om besig te bly.

Hierdie is die perfekte tyd om ‘n 21 dae online kursus te doen om ‘n nuwe taal te leer. Hierdie is die perfekte tyd om elke dag te oefen Hierdie is die perfekte tyd om te begin mediteer. Ek kan ‘n paar kilos verloor, ‘n boek of 2 lees, ‘n puzzle bou en klere maak. Hiedie is die perfekte tyd om als te doen waarby ek nooit uitkom nie en nie die sogenaamde tyd het nie. Hierdie is die perfekte tyd vir al daardie dinge.

Met ‘n nie so groot skok is ons by die eerste dag na lockdown en omtrent al daardie goed is nie godoen nie. Ek het verseker nie elke dag 20 keer om die huis gehardloop nie, ek het nie elke dag Rolene Strauss se 21dae lockdown challenge oefeninge, wat ek so graag wou gedoen nie, ek het nie die 3 kilos om my heupe verloor nie, ek het inteendeel die 3 kilos bygekry. Ek het nie ‘n nuwe taal geleer nie, ek het nie 2 boeke gelees nie en ek het nie ‘n painting klaar gemaak nie.

Beteken dit ek het gefail in lockdown want hierdie is die perfekte tyd vir al hierdie dinge. Ja weet jy, ons is helemal reg, hierdie is die perfekte tyd om daardie goed te doen, maar volgende maand is ook die perfekte tyd hiervoor.

Mens is so geneig om vir jouself onmoontlike doelwitte te stel. Jy sit jouself onder geweldige druk en as jy nie jou doelwit bereik wanneer en hoe jy wil nie, is jy teleurgsteld in jouself. Jy moet ophou so hard wees op jouself. Moet my nie verkeerd verstaan nie, ek glo daarin om ‘n doelwit te hê en dit na te streef, maar “I mean”, ons was in lockdown. Ons is in ‘n tyd van ons lewe waar dinge NIE normaal is NIE.

Ek het so 2 weke terug ‘n artikel gelees waar Marciel Hopkins vertel dat dit okay is om gewig op te tel tydens lockdown. Hierdie artikel het vir my so ongelooflik baie beteken omdat ek so ge-worry was oor presies dit. Sy het gepraat van hoe ons elkeen iets moet laat gaan net om kop bo water te hou, en elkeen se iets gaan anders wees. Nie lank daarna nie het ek met iemand gesels wat so frustreed is om almal se oefen videos op sosiale media te sien, haar oorwinning vir die dag was net om te stort.

My ma het na week een gesê, oe jinne, ek wil nog so baie goed doen, en daar is net 14 dae oor. My woorde aan haar was dadelik, daar is nog tyd. Ja ek weet daar is ook die cliche van “ons tyd op aarde is min, doen dinge nou daar is dalk later nie tyd nie”, maar as jy nou rerig nie een van hierdie doelwitte in lockdown bereik het nie, is dit rerig okay!! Jy het nog tyd om hierdie dinge te doen.

Ek het nie die dinge gedoen wat ek wou nie, maar ek het elke dag opgestaan, gestort en grimering aangesit.

Dit is die 3 basiese goed wat ek moes doen om lockdown te oorleef, en dis fine.

As jy elke dag moes oefen om lockdown te oorleef, dan well done, dan is dit wat jy moes doen.
As jy die lockdown tydperk moes gebruik om regtig net lui te wees en te rus, en jy het gerus, dan well done, dit is wat jy moes doen.
As jy super gesond geëet het om te oorleef, dan is dit wat jy moes doen.

Dit is okay as jy nie elke dag om jou huis gehardloop het nie, dit is ook okay as jy elke dag om jou huis gehardloop het.

Dit is okay as jy nie 5kilos in lockdown verloor het nie, dit is ook okay as jy 5 kilos in lockdown verloor het.

Dit is okay as jy nie 3 boeke gelees het nie, dit is ook okay as jy 3 boeke gelees het.

Dit is okay as jy nie die nuwe taal geleer het nie, dit is ook okay as jy die nuwe taal geleer het

Dit is okay as jy nie elke dag normale tyd opgestaan het nie, dit is okay as jy elke dag jou normale tyd opgestaan het.

Dis is okay as jy pajama dae gehad het, dis okay as jy nooit pajama dae gehad het nie.

Dis okay as jy meeste van die tyd voor die TV gelê het, dis okay as jy nooit TV gekyk het nie.

Dis okay as jou kinders jou mal gemaak het, dis okay as jy jou kinders heeltyd besig kon hou.

Dis okay as jy en die familie vasgesit het, dis okay as jy en die familie die beste van die tyd gemaak het.

Dis okay as jy negatief was, dis ook okay as jy positief was.

My punt wat ek probeer maak is, dit wat jy gedoen het is en was reg. Moenie so hard op jouself wees nie. Lockdown was, ek glo ‘n eerste vir ons almal. Ons is nie gewoond daaraan om 24/7 in die huis te moet wees nie. Die land het basies gaan stilstaan. Dat baie mense hulle inkomste verloor en gespanne is van wat volgende. Hierdie is nie vir ons normaal nie. So ons elkeen moes ons eie ding kry wat hom aan die gang hou en lockdown te laat oorleef.

Ek het gehoop myne was om elke dag ten minste te oefen en met ‘n paar kilos ligter hier uit te stap, maar op die ou end was dit om elke dag my gesiggie aan te sit en fotos te neem. Ek het nog genoeg tyd om my taal te leer, my painting klaar te maak en die gewiggies af te skud, gelukkig hoef ek nou nie meer 20 keer om die huis te hardloop nie, maar ek kan dit tussen 6 & 9 in die straat doen.

Ek sê weer, moenie so hard op jouself wees nie. Lockdown is nou verby, ons is nog nie helemal terug by normaal nie, maar we’re getting there. Ek moet doen wat EK moet doen en jy moet doen wat JY moet doen!!

My Mapstieks liefde
xx

2 thoughts on “Jy moet doen wat JY moet doen!!

  1. Ja, ons is nou hoeveel weke binne die inperking en ek kan ongelukkig ook nog niks eintlik afmerk van wat ek wou doen nie. Ek wil sommer net sit en brei. 🙂
    Ek het hierdie skrywe van jou baie geniet.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s