Ziplining

30 VOOR 30, Ziplining

“Life is either a daring adventure, or nothing”

Helen Keller

Oh WOW, ek gaan sommer dadelik begin om net te sê Oh WOW!! Ek is verseker hooked aan hierdie tipe adventure.

Ek weet nie eintlik waar het die begeerte om Ziplining te doen vandaan gekom het nie. Ek onthou net toe ek gehoor het van Canapy Tours, of op daardie stadium het ek meer gepraat van Tree hopping, het ek dadelik gesê “Eendag gaan ek dit nog doen”. Dit was seker meer as 10 jaar terug. Ek verbeel my ‘n vriendin het saam haar ouers in Tsitsikamma vakansie gehou en het terug gekom en my daarvan vertel. Op daardie stadium en ook lank daarna het ek gedink, sjoe dit moet vreeslik duur wees. So Mareli het besluit, eendag as ek baie geld het gaan ek in Knysna vakansie hou en dit doen.

My onkunde het my vir so lank in die duister gehad. Nie net was ek verbaas dat dit nie so duur is nie, maar dat jy dit ook op ander plekke as Tsitsikamma kan doen. As ek maar net vroeër bietjie meer navorsing daaroor gedoen het, sou ek dit seker al lankal gedoen het en ook ‘n hele paar keer, en moet my nie verkeerd verstaan nie, Tsitsikamma se Tree Hopping is nogsteeds op my wishlist.

Nou sommer vroeg in my en Pietr se verhouding het ek al agter gekom die man is nie baie lief vir hoogtes nie. Dit was half bietjie vir my erg gewees, want Mareli hou van avontuur. Mareli geniet ‘n ou stukkie Gold Reef City. Mareli gryp die geleentheid om in ‘n lugballon te vlieg met albei hande aan. Mareli het nog altyd gesê sy wil Bungee. Mareli hou in ‘n mate van hierdie thrilling dinge. Kêrel ongelukkig nie so baie nie – hoogtes is vir hom net een te veel. Moenie dink dat ek met die keer toe ek gebungee het, nie daarbo gestaan het en myself moes oortuig om die actual sprong te maak nie. Ek was verseker bewerig in die boude. Ek het verseker die ‘oh snaps dis hoog vrees gehad’ maar die feit dat dit ‘n cool storie sou wees om te vertel, was op die ou end die finale oortuiging. But hey, dit is sy besluit en ons doen ander lekker dinge saam wat nie hoogtes bevat nie. Ek sal my hoogte adventure goed saam met vriendinne doen.

Net om in kêrel se defence te noem waar sy hoogtevrees vandaan kom. Daai grappies wat almal maak as iemand op ‘n hoë gebou, berg of brug staan en die persoon word van agter skrikgemaak en gestamp asof hy/sy nou van hierdie hoogte gaan afval, maar eintlik hou jy hom nog mooi vas … wel daardie is ‘n k@k grappie om te maak!! As jy dit doen, hou asb op – dit het lasting effects. So ja, alhoewel ek baie graag wou gehad het kêrel moes al hierdie goed saam met my doen en hierdie amazing free gevoel beleef en ervaar hoe lekker dit is, sal ek hom nooit kwalik neem as hy dit nie wil doen nie.

Gelukkig het ek twee super adventurous vriendinne, wat nie twee keer gedink het toe ek sê, lets go, ons gaan ‘n Canapy Tour doen nie. Hulle albei was dadelik baie keen … “wanneer gaan ons? Bianca se man, Jaco, ook nie lief vir hierdie tipe ding nie, sê hy sal vir Pietr vat om te gaan visvang. Net om vinnig weer perspektief te gee, Pietr is soos in glad nie die visvang tipe nie. Pietr, wat ‘n gesprek verlaat as daar net oor visvang gepraat word en altyd die ander opsie sal kies as dit tussen visvang en iets anders is, het baie vinnig vir Jaco gesê hy leer baie graag eerder visvang as wat hy saam gaan Canapy Tour. Goed ons sal die manne later ontmoet vir lunch.

Na ek bietjie rondgesnuffel het, kom ek op Canapy Tours af en sien Magaliesberg is die naaste aan ons. Dis nie te duur nie en daar is nog baie plek beskikbaar. Ek bespreek vir ons. Sondag 16 Februarie gaan ons Zipline.

Go Pro’s is gepak, ons het gemaklike klere aan, lekker toe-skoene, sonbrandroom en lekker baie excitement. Ek moet eerlik sê, ek het natuurlik daarna uitgesien, maar ek het eers werklik opgewonde geraak en besef dat ons dit nou actually gaan doen toe ons daar aankom en begin opgear. Dit was half die geval van, as mens te veel uitsien na ‘n ding, is dit meeste van die tyd ‘n disappointment en dan nou natuurlik anders om. Sien nie uit na iets nie en dis baie lekker. Sonder dat ek dit so beplan het was dit die geval waarvoor ek baie dankbaar is.

Ons kom toe daar aan, die 2 gidse Thumie & Tshepo, gee vir ons die nodige toerusting, op die bakkie is ons groep mense oppad na die eerste platform op die kranse. Daar was nie rerig ‘n inligting sessie vooraf oor hoe jy hierdie en daardie doen nie. Nee wat – jy doen en geniet dit net. Dit is rerig nou nie rocket science nie. Die kabels is gespan, die gidse clip jou op en af waar jy moet wees, jou voete moet voor die platform waar jy gaan land in die lug wees, as jy nie daar uitkom nie, trek jy jouself op die kabel nader en by die laaste paar slides moet jy jouself briek met jou ander hand. Ja jy het handskoene aan. Dan die belangrikste, jy moet dit geniet. Hierdie is goed wat voor die eerste slide en soos die toer aangaan vir jou gesê word. Ek dink nie hulle gee te veel inligting vooraf nie, want die overthinkers sal soos mal word en moontlik vinnig uitchicken vir geen rede nie. Hoe minder jy eintlik weet, hoe meer geniet jy dit, of so hoop ek maar.

Die gidse was amazing! Hulle het so groot deel van die dag gevorm met al hulle geselsies en grappies. Ons almal was verseker die heeltyd op ons gemak en het ook nooit onveilig gevoel nie. By slide nr 3 het jy sommer al presies geweet hoe die hele proses van op-clip en af-clip werk. Just go with the flow, of die slide. So eenvoudig en lekker soos dit.

Die hele ervaring was so min of meer 2 ure gewees. Dit sluit die aankoms, reis na die eerste platform, slides, bietjie natuur feite waarmee die gidse ons vermaak, ‘n water en koekie breuk, stap terug na waar die bakkie ons optel en ‘n ligte middagete in. Die uitsig is asemrowend, verseker iets wat ek weer sal wil sien en dalk bietjie meer na wil oplet as ek weer gaan. Die stap terug was lekker relaxing en het ook natuurlik gesorg vir paar mooi foto geleenthede. Die video na die tyd het beslis gesorg vir bietjie lag en hoe ons al 3 met elke slide dieselfde emosie as die vorige een gehad het, maar al 3 van ons het verskillend reageer. Christine, die adventurer, wat alles in die lewe met albei hande aanpak maar steeds gefokus bly. Bianca, die prentjie mens, wat elke oomblik wil inneem en vasvang. Mareli, die loud creative, wat laggend als geniet. Dis eintlik so mooi hoe ons verskillende persoonlikhede op so dag uitkom. So verskillend, maar tog vul ons mekaar aan. Die dag was rerig ‘n onvergeetlike dag.

Alhoewel ek verseker weer sal gaan en verseker vir kêrel sal wil oortuig om dit tog te probeer, is ek sooooo bly en dankbaar ek kon hierdie ervaring saam met Christine en Bianca deel. Hulle is al vir soveel jare deel van my menswees, en om enige iets saam met hulle te doen is altyd spesiaal.

Tot volgende keer met die volgende uitdaging.
Mapstieks groete xx

Dankie aan Canapy Tours vir die amazing ervaring.
Dankie aan Christine en Bianca dat julle dit saam met my gedoen het.
Dankie aan beide van jullet twee wat gesorg het vir fotos, asook Canapy Tours wat foto pakkette beskikbaar het.
Dankie Jaco dat jy vir Pietr die dag vermaak het en actually gekry het om vis te vang.
Dankie my kêrel dat jy my toelaat om sulke goed te doen, en ook te luister oor hoeveel keer ek jou probeer oortuig om my te join.

Gaan loer gerus om Canapy Tours se Website vir meer inligitng.

2 thoughts on “Ziplining

  1. Ons het as piepklein seuntjies ons eie gemaak. Dit ‘n foefieslaaid genoem. Plankies teen die hemelhoë bloekom vasgespyker en geklim tot net onder die wit wolk daar bo. Die katrolletjie het vuurwarm geraak en Poer het laat los en sy been gebreek.

    Jare later het Jaco harsingskudding opgedoen. So het hy uitgevind hy het wel ‘n brein.

    Ons was onkeerbaar.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s