Macrame

30 VOOR 30, Doen Macrame

“Crafting fills my life … and my kitchen table, closets, bedroom, living room…”

“A girl and a glue gun”

Macrame was so deel van ons almal se lewe sonder dat ons dit eintlik agtergekom het. Dit is een van daai dinge, soos vinyls, wat ons generasie oor mal is, net om te hoor hoe jou ma vir jou sê: “Dit was hoogmode in ons dae”. Dit is dan wanneer jy onthou van die snaakse tou goed wat in jou ma se badkamer gehang het, of die lampskerm in die sitkamer wat met tou versier is.

Dankie ma, hierdie is maar net nog iets wat so cool was in julle tyd, maar let wel, wat later as kommin gesien is, uitgefade het en nou weer herondek is. Dit laat my dink aan hoe baie dinge ons generasie weer van voor af ontdek en ‘n liefde voor kry.

Macrame het baie lank voor ons ouers dit in hulle huise gebruik het begin. ‘n Oulike “Meisiekind” waaroor ek julle netnou meer gaan vertel, het vir my bietjie van ‘n Macrame agtergrond gegee. Ek dink min mense weet dat Macrame eintlik heel eenvoudig is en dat almal wat al met ‘n tou gewerk het en ‘n knoop gemaak het, al ‘n stukkie Macrame gedoen het. Gedurende die 13de eeu het Arabiere die knope gebruik as versiering en as afwerking vir hulle “hand-woven textiles”. Dit is gewoonlik gebruik as matte/komberse wat hulle oor die kamele gegooi het en daarop gereis het. Die “Sailors” het die kuns aan die gang gehou, waar hulle moes knope maak om hulle seile te hys en stewig te hou. Die “Sailors” het dan ook Macrame kuns gemaak as tydsverdryf en dan op land verkoop. So het Macrame meer lande en kulture bereik.

Ek het nie baie van Macrame geweet voor my 30-voor-30 uitdaging nie. Ek moet eerlik sê dit was iets wat ek iewers raakgesien of raakgelees het en besluit het, dit wil ek doen. Macrame kom toe op my lys en toe eers gaan doen ek bietjie navorsing daaroor.

Wow, hoekom het ek nie lankal hierdie probeer nie? Dit lyk amazing, ek wil nou alles Macrame! Ek het toe ook meer begin oplet oor hoe groot trend Macrame is en hoe dit in alledaagse dinge voorkom. Oorbelle, tafeldoeke se randjies, serpe, sleutelhouers, armbande ens. Ek dink ek het ‘n nuwe “craft” liefde gevind.

Oky maar waar begin ek knoop…???

Google is your friend en ek glo mens kan enige ding op Youtube leer. Ek gaan snuffel toe so bietjie rond, kom op ‘n oulike paar websites en Youtube videos af wat my verseker genoeg sal kan leer van die kunsvorm.

Ek soek toe op die internet rond waar ek Macrame koord kan koop en vind toe ‘n baie oulike website “Meisiekind“, wat nie net Macrame koord en kuns verkoop nie, maar hiedie “Meisiekind” doen werkswinkels. Dadelik stuur ek ‘n enquiry want hoekom wil ek hierdie uitdaging alleen aanpak as ek dit saam met ‘n paar vriendinne kan doen.
Meisiekind doen toe workshops en ek bespreek haar vir ‘n dag waar ek ‘n paar vriendinne die kuns van Macrame kan leer.

Nou ja, ek glo nie in toeval nie en ek glo ook dat daar ‘n rede is dat ek op Meisiekind se website afgekom het. Ek en sy het sommer dadelik lekker gesels en glo en hoop ons paadjie gaan nie eindig by die workshop wat sy kom aanbied het nie. Sy is baie lieflike mens, met ‘n mooi hart. Haar storie is amazing en baie inspirerend. Dan natuurlik knoop sy baie mooi. Gaan loer gerus en book haar vir ‘n workshop of troue!!

So doen ons toe die workshop en ek love elke oomblik daarvan. Ons het ‘n verskeidenheid van knope geleer en ‘n paar van ons het Muurkuns gemaak waar die ander Planters gemaak het. Almal sin het baie mooi uitgekom. Dit was nie so moeilik soos wat ek gedink het nie en verseker baie relaxing. Ek het wel nie gedink dat mens se arms kan so moeg raak nie, maar mens raak gou gewoond daaraan. Moet ook nie dink jy gaan dit doen en dit gaan perfek uitkom nie – daar gaan verseker ‘n paar keer wees wat jy jou werk moet lostrek en weer begin. Op die ou end is jy bly want dit maak ‘n groot verskil in die eindproduk.

Die Makrame gier het nie daar gestop nie en ek het daarna weer terug gegaan na die websites en Youtube videos en verder geknoop.

Ek het nog nie naasteby al die knope en dinge geleer wat daar is nie, ek is seker dit sal ‘n 30 maande uitdaging op sy eie kan wees, maar ek moet eerlik sê ek is verseker nog nie klaar met Macrame nie.

Vir nou gaan ek verder knoop en die volgende uitdaging aanpak.
Tot volgende keer

Bye!

Dankie weereens aan my liewe kêrel vir die fotos
Dankie Charlotte van Meisiekind dat jy jou liefde vir die kuns en storie met ons kom deel het
Dankie Christine, Bianca, Corné, Andrea en Juanita dat julle die uitdaging saam met my gedoen het en gedeel het in die pret

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s